terug naar overzicht

Details

Aantal

BVO

56
6000

Oplevering

Sector

2026
Residentieel en commercieel

Sinds september 2022 in het portfolio van WJ Vastgoed: Papaverweg 18b, Amsterdam-Noord:
Eigentijds wonen, werken en leven

Amsterdam-Noord was ooit een deel van de stad waar je weinig te zoeken had, maar nu is het hot. Het borrelt er van de nieuwe woon- en werkprojecten met een positieve energieke uitstraling. Elke maand verrijst hier wel iets fascinerends nieuws waardoor dit stadsdeel een totaal nieuwe beleving biedt.
Aan de Papaverweg, een zijstraat van de bekende Klaprozenweg en niet ver van de A10, bevond zich een wat verwaarloosde lage loods die smeekte om verjonging. Nu zullen op diezelfde plek twee strak moderne gebouwen neergezet worden. Ze zullen geschikt zijn voor iedereen: je kunt er betaalbaar wonen (56 units van ongeveer veertig vierkante meter), het wordt een prettige werkomgeving en er zullen productieve ruimten komen. Papaverweg 18b beslaat 6000 m2 bruto vloeroppervlakte en gaat daarmee tot de grootste projecten behoren waar WJ Vastgoed en WJ Projects zich in de voorliggende tijd mee bezig zullen houden. Het project is medio september 2022 geacquireerd.

Uiteindelijk beslaat de nieuwbouw aan de Papaverweg ongeveer 6000 vierkante meter.

De verdieping gelegen op de begane grond heeft een aantrekkelijke dubbele hoogte van zes meter. Daardoor is er bijvoorbeeld ruimte voor een entresol om het BVO op te hogen.  Het woongebouw heeft een hoofdingang op de begane grond leidend naar 56 huurwoningen van elk meer dan veertig vierkante meter in het sociale en middensegment.

Het kantoorgebouw aan de Papaverweg 18b – ontworpen als vrijstaand volume – is een aparte eenheid die vanaf meerdere zijden benaderbaar zal zijn.

Aantrekkelijker

Vanuit het dynamische nog jonge architectenbureau Elephant bouwt WJ Vastgoed mee aan de continu veranderende wereld van Amsterdam-Noord. Stadsontwikkeling waarbij begrippen als ‘schoner’, ‘aantrekkelijker’ en ‘energiegevend’ centraal staan. Dat wordt gerealiseerd door continu bewust bezig te zijn met het welzijn van bewoners, werknemers en andere bezoekers van een multifunctionele constructie. Het kundige team van Elephant produceert onalledaagse bouwkunst in de vorm van gezonde, milieuvriendelijke gebouwen.

Om die redenen werken we ook graag samen met de M3E Groep; een onafhankelijk adviesbureau dat zich vooral richt op de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van bedrijfshuisvesting en vastgoed. Het bureau is te typeren als dynamisch, jong en tegelijk ervaren in integrale dienstverlening tijdens onderzoeks-, plan-, ontwerp-, realisatie-, beheer- en exploitatiefase.

Samengevat:

  • Investering en projectmanagement: WJ Vastgoed samen met Perca Vastgoed Amsterdam
  • Bouwkundige uitvoering: WJ Projects
  • Externe partijen: M3E-adviesgroep en architectenbureau Elephant
  • oplevering: 2026

Interesse in een samenwerking?

WJ Vastgoed
WJ Vastgoed is ontstaan vanuit een bouwbedrijf met jarenlange ervaring op het gebied van bouwen en ontwikkelen. WJ Vastgoed is een bouwende vastgoedontwikkelaar en vastgoedbelegger.
Adres
WJ Vastgoed B.V.
Nieuwe Hemweg 50
1013 CX Amsterdam
Nederland
arrow-up-circlearrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram