terug naar overzicht

Details

Aantal

BVO

17
1485

Oplevering

Sector

2024
wonen en werken

Dat iedereen staat te springen om woningen is geen nieuws. Daarom is het mooi dat we steeds weer uitdagingen vinden in projecten zoals de Acacialaan 2 in het Gelderse plaatsje Bennekom. Dit is een pand dat tot voor kort als kantoor dienstdeed, maar 'oud en statisch' maakt plaats voor 'nieuw en dynamisch'.
WJ Vastgoed ontwikkelt deze locatie in samenwerking met Reek Real Estate Investments en Hasselaar Architecten tot een complex met uiteindelijk vijftien aantrekkelijke kwaliteitsappartementen. Het vormt een aantrekkelijke en duurzame aanvulling op het woningaanbod in deze groene omgeving. De gemeente Ede, waar Bennekom deel van uitmaakt, is centraal in Nederland gelegen, heeft een royaal aanbod aantrekkelijke natuur en dit soort appartementen sluit goed aan op de wensen van verschillende doelgroepen.

Op de Acacialaan zal een transformatie plaatsvinden van werken naar wonen. Het bruto vloeroppervlak bedraagt bijna 1500 m2 (1485) en het uiteindelijke gebruiksoppervlak telt ruim 900 (922) vierkante meter. De oppervlakten van de zeventien woon-werkappartementen variëren tussen de 53 en 66 vierkante meter. Eén van de uiteindelijke scenario’s voorziet in een kelder. Er zullen zowel gedeelde als individuele entrees beschikbaar zijn.

In architectonisch opzicht ademt het exterieur een eigentijdse sfeer met balkons, groene gevels, voortuinen, een metalen kap en het gebruik van lichte steen. Er wordt rekening gehouden met parkeerplekken op het maaiveld, een gedeelde fietsenstalling, bergingen binnen of buiten, voortuinen voor woningen op de begane grond. De hogere appartementen (één uitgezonderd) krijgen een balkon.

De Acacialaan is een korte straat die deel uitmaakt van het centrum van Bennekom, even ten noorden van Wageningen. Aan de andere kant van de nabije A12 ligt de wat grotere woonkern Ede naast natuurgebied De Ginkel en Nationaal Park de Hoge Veluwe. De Acacialaan 2 bevindt zich op slechts één minuut van een bushalte en vijf minuten van treinstation Ede.

Interesse in een samenwerking?

WJ Vastgoed
WJ Vastgoed is ontstaan vanuit een bouwbedrijf met jarenlange ervaring op het gebied van bouwen en ontwikkelen. WJ Vastgoed is een bouwende vastgoedontwikkelaar en vastgoedbelegger.
Adres
WJ Vastgoed B.V.
Nieuwe Hemweg 50
1013 CX Amsterdam
Nederland
arrow-up-circlearrow-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram